Telefonáljon!   061 321 05 77 0620 259 6363  | 0620 9711 655         Jelentkezzen be ON-LINE!  

Follow Us

Ajakformálás, ajakfeltöltés

Ajakfeltöltés, ajakrormálás, ráncfeltöltés

Az ajakfeltöltéssel a szép alakú, kis ajkakat tehetjük teltebbé, illetve korrigálhatjuk a száj aszimmetriáját. 
Az ajakfeltöltésre általában két ok miatt van igénye a pácienseknek. Az egyik, hogy az arc kötőszöveti állományának öregedésével együtt az ajkak is elvékonyodnak és ráncok jelennek meg körülötte. A másik, hogy van, akinek veleszületetten vékonyabbak az ajkai.
Szerencsére ritkán, de előfordul az is, hogy valakinek baleset vagy fejlődési rendellenesség következtében túlzottan vékonyak és/vagy asszimetrikusak az ajkai.

ajakfeltöltés, ajakformálás, ajakvastagítás

A hialuronsav

A hialuronsav természetes anyag, megtalálható minden élőlényben. A bőrben térfogat növekedést okoz, így élettelt és egészséges megjelenést hoz létre. 
Az ajakfeltöltésre használatos anyagok kristálytiszta gélek.

Amint a bőrbe kerülnek, a test természetes hialuronsav tartalmával együtt térfogat növekedést eredményeznek.

Karl Meyer és munkatársai 1936-ban rheumás betegeken folytattak kísérleteket a New York-i Columbia Egyetemen. A reumás betegek duzzadt ízületeiből egy aktív anyagot sikerült izolálniuk, amelyet hialuronsavnak neveztek el a savi vegyhatása és a lokalizációja miatt (hialin = porc).
1942-ben Balázs Endre nevű fiatalember szabadalmat nyújtott be, hogy hialuronsavat használjanak pékárukban tojásfehérje helyett, mert a második világháborúban a tojás hiánycikk volt. Ő lett az egyik legismertebb tudós azok közül, akik a stockholmi Karolinska Intézetben kezdték nemzetközi kutatói karrierjüket. Dr. Balázs Endre az elkövetkező 50 évben a hialuronsavval kapcsolatos felfedezések atyjává vált.
Az 1940-es években sikerült a hialuronsavat gyakorlatilag minden állatfajból izolálni és az 1950-es években rájöttek arra, hogy a hialuronsav számos fontos betegséggel hozható kapcsolatba (pld. a rheumás arthritisszel, degeneratív arthritisszel, rákkal és néhány bőrbetegséggel).
Az első hialuronsavat tartalmazó termék az 1980-as években jelent meg a viszkoelasztikus termékek piacán. amelyet szemsebészeti beavatkozásoknál használtak. Később egy japán termék jelent meg az osteoarthritis-es térdek kezelésére. Nyilvánvalóvá vált, hogy komoly lehetőségek rejlenek hialuronsavban, mivel olyan tiszta anyagról van szó, amely nem okoz irritációt. A kilencvenes években már a hialuronsav-származékok általánosan használtak lettek a gyógyászatban.

A hialuronsav egy természetes poliszacharid, amely minden szövetben megtalálható és ott a szintézise vagy bejuttatása után pár nap alatt lebontódik.
Az emberi testben többek között vízmegkötő, illetve az ízületekben és izmokban síkosító szerepet tölt be. Anyagának konzisztenciája és szövetbarát jellege ad lehetőséget arra, hogy számtalan gyógyszerészeti termék része legyen. Megtalálható bőrápoló szerekben, illetve szemsebészeti és osteoarthritis-szel kapcsolatos termékekben. Máig körülbelül 30 millió embert kezeltek a hialuronsav különböző fajtáival. Hialuronsavat olyan szövetekből lehet nyerni, amelyek hialuran tartalma magas (pl. a kakas taréja) vagy bakteriális fermentációval lehet előállítani.

A tartós implantátumokkal szemben a hialuronsavval történő ajakfeltöltés esetében a további döntés lehetősége megmarad, mikor a kezelés hatása elmúlik.

A kezelés mindössze 30 percig tart, az eredmény azonnal látható. Az anyaggal a ráncok kezelése is elvégezhető, de mi elsősorban ajakfeltöltésre használjuk. Ráncok kezelése esetén fájdalomcsillapítás nem szükséges, de ha kell, könnyen kivitelezhető. Rögtön a kezelés után a bőr kissé megduzzadhat és kipirulhat, de ez normális reakció, és rendszerint egy-két nap alatt megszűnik. Más nemkívánatos reakciók nagyon ritkán fordulnak elő, körülbelül minden kétezredik páciens esetében a duzzanat, pirosság és nyomásérzékenység egy-két hétig is megmaradt.

Biztonságos-e a hialuronsav?

A hialuronsav majdnem teljesen azonos a szervezetben természetesen előforduló hialuronsavval. A forgalomban lévő hialuronsav-készítmények nem állati eredetűek, ezért nem áll fönn annak a veszélye, hogy kórokozókat vigyenek át, vagy olyan allergiás reakcóikat váltsanak ki, mint egyesekben például a tojás, stb.
Rögtön a kezelés után a bőr kissé megduzzadhat és kipirulhat, de ez normális reakció, és rendszerint egy-két nap alatt megszűnik. (Az ajkak kezelése után kicsit lassabban.) Más nemkívánatos reakciók nagyon ritkán fordulnak elő, körülbelül minden kétezredik páciens esetében a duzzanat, pirosság és nyomásérzékenység egy-két hétig is megmaradt.

Ajakfeltöltés, ajakformálás, ajakvastagítás

Mennyi ideig tart az ajakfeltöltés hatása?

Ez egyénenként változó. Több tényezőtől függ, például a bőr szerkezetétől, az életmódtól, a kortól, és természetesen attól, hogy a kezelt személy milyen nagy hatást vár is el a kezeléstől. A ránctalanító kezelést általában egy éven belül, ajakfeltöltést fél éven belül szoktuk megismételni.

Kockázatok

Ajakfeltöltés, ajakformálás, ajakvastagítás

Bármelyik típusú anyagnál előfordulhat allergiás reakció, ami helyi duzzanatot, bőrvörösséget, érzékenységet okoz. Hasonló tünetekkel jár a bőr saját baktériumai által az injekció nyomán okozott fertőzés is. Megfelelo utókezeléssel mindkét komplikáció jól gyógyítható. Néhány százalékban előfordul az anyag helyén tapintható csomó képzodése, néha évekkel a kezelés után. Ez ritkán válik láthatóvá, de különösen az ajkakon így is zavaró lehet, súlyos esetben sebészi eltávolítás válhat szükségessé. Herpeszes kórelőzmény esetén megvan a kockázata annak, hogy a tűszúrás előidéz egy újabbat.

Nem végzünk ajakfeltöltést:

  • - ha ön ismerten allergiás hialuronsavra

  • - ha herpesze vagy valamilyen bőrbetegsége van

  • - autoimmun betegségben szenvedőknél

  • - véralvadásgátló készítmények szedése esetén.

 

 

Ajakformálás, ajakfeltöltés
Állkapocs (mandibula)
Állkapocsízület (temporo-mandibuláris ízület, TMJ, TMI)
Állkapocstörések
Arccsonttörések
Bölcsességfogak
Ciszták és műtéti megoldásaik
Csontpótlás, sinus lift
Felső állcsont (maxilla)
Fog eredetű gyulladások
Foghúzás - fájdalom nélkül
Gócbetegség, fogászati góc, fog eredetű góc
Gyökércsúcs-rezekció, ( = gyökércsúcs-amputáció)
Koponya csontjai és felépítése
Mivel foglalkozik a szájsebészet?
Mucokele
Szájüregi (nem fog eredetű) gyulladások

Elérhetőségek

logo sanoralbudapestSanoral Fogászati és Szájsebészeti Klinika

Budapest, VII. kerület Erzsébet körút 58. (II. emelet)
(061) 3210577  0620 259 6363
 

logo sanoralerd
Sanoral  fogászat és szájsebészet Érd
 
2030 Érd Angyalka utca 1/a.
+3620 971 1655
 
 

Sanoral Fogászati és Szájsebészeti Klinika - esztétikai fogászat, szájsebészet, fogszabályozás, gyermekfogászat, implantológia, parodontológia - Sanoral Budapest

Sanoral Fogászat és Szájsebészet - esztétikai fogászat, szájsebészet, fogszabályozás, gyermekfogászat, implantológia, parodontológia - Sanoral Érd

Online bejelentkezés

Megközelítés