Telefonáljon!   061 321 05 77 0620 259 6363  | 0620 9711 655         Jelentkezzen be ON-LINE!  

Follow Us

Mikor kell elkezdeni a fogszabályozó kezelést?

A fogszabályozó kezelést akkor a legszerencsésebb elkezdeni, amikor az állcsontok növekedése még folyamatban van.
Ennek az az oka, hogy az állcsontok és a fogazat alaki rendellenességei fejlődési és növekedési anomáliák.
Ennek ellenére manapság a korszerű fogszabályozási lehetőségeknek köszönhetően felnőttkorban is kezelhetőek bizonyos fogazati rendellenességek fogszabályozással.
Ma már tudjuk, hogy a csont átépülő képessége egész életen át megmarad, tehát felnőttkorban is végezhetünk fogszabályozást.
Ilyenkor azonban csak igen finom erőket lehet alkalmazni, és így a kezelés időtartama is hosszabb, mint fiatalabb korban.

Manapság a korszerű fogszabályozási lehetőségeknek köszönhetően felnőttkorban is kezelhetőek bizonyos fogazati rendellenességek fogszabályozással.
Ma már tudjuk, hogy a csont átépülő képessége egész életen át megmarad, tehát felnőttkorban is végezhetünk fogszabályozást.
Ilyenkor azonban csak igen finom erőket lehet alkalmazni, és így a kezelés időtartama is hosszabb, mint fiatalabb korban.
A felnőttkori fogszabályozással a gyermekkorban elmulasztott kezelés pótolható.
A szabályos fogazatnak nem kizárólag esztétikai előnye van, hiszen a megfelelően álló fogakkal az egész fogazat "élettartama" is meghosszabbodik.
A szépséghez, az arc harmóniájához a rendezett, szabályosan elhelyezkedő fogazat is elengedhetetlen.
Ön is bepótolhatja hát, amit gyermekkorában elmulasztott.

2 és 6 éves kor között kell megkezdeni a fogszabályozó kezelést azoknál a gyermekeknél, akiknél például nyitott harapási helyzet áll fenn.
6 és 12 éves kor között, tehát az ún. "vegyesfogazati" időszakban (azaz akkor, amikor a tej- és maradó fogak együttesen, keverve vannak jelen) kell kezelni az ún. keresztharapásos eltéréseket (keresztharapásnak nevezzük azt a szituációt, amikor több felső fog az alsóhoz viszonyítva a nyelv felé "harap"); illetve szinte minden anomália jól kezelhető ebben az 

12 éves kor felett, amikor a szájüregben már csak maradó fogak vannak jelen, főképp fix készülékekkel, és bizonyos esetekben csak sebészeti beavatkozással kombinálhatóan kezelhetőek a súlyosabb fogazati rendellenességek. Mivel a csontszövet átépülő-képessége egész életen át megmarad, lehetőség van felnőttkorban is a fogazati rendellenességek kezelésére.életkorban.

A kezelés időtartama, hossza

A kezelés időtartama attól függ, hogy milyen a rendellenesség típusa, és mely életkorban kezdődött meg a fogszabályozó kezelés. Ezért rendkívül fontos a fogazati rendellenességek időben történő felismerése. A kezelés hossza függ még bizonyos alkati tényezőktől, a fogszabályozó készülék típusától (fix vagy kivehető), és attól is, hogy kivehető készülék esetén (főképp kisgyermekkorban) mennyire működik együtt a fogszabályozó szakorvossal a gyermek (azaz, hogy hajlandó-e hordani a kivehető fogszabályozó készüléket...).

 

A fogszabályozás - mivel foglalkozik ez a tudomány?
Élet fogszabályzóval - menő vagy ciki, no és amire nem árt vigyázni
Fogívszűkület kezelése tágítócsavaros készülékkel vegyesfogazati időszakban
Fogszabályozási diagnosztika
Fogszabályozást igénylő esetek kialakulásának okai
Funkciós készülékek
Kivehető és fix fogszabályozó készülékek
Láthatatlan fogszabályozó - Clear Aligner
Mikor kell elkezdeni a fogszabályozó kezelést?
Rögzített fogszabályozó készülék részei

Elérhetőségek

logo sanoralbudapestSanoral Fogászati és Szájsebészeti Klinika

Budapest, VII. kerület Erzsébet körút 58. (II. emelet)
(061) 3210577  0620 259 6363
 

logo sanoralerd
Sanoral  fogászat és szájsebészet Érd
 
2030 Érd Angyalka utca 1/a.
+3620 971 1655
 
 

Sanoral Fogászati és Szájsebészeti Klinika - esztétikai fogászat, szájsebészet, fogszabályozás, gyermekfogászat, implantológia, parodontológia - Sanoral Budapest

Sanoral Fogászat és Szájsebészet - esztétikai fogászat, szájsebészet, fogszabályozás, gyermekfogászat, implantológia, parodontológia - Sanoral Érd

Online bejelentkezés

Megközelítés